25.10.07

Σχετικά με το site Megapolisomancy.com (new informations)

Προσθέτω κι ένα κομμάτι από τον κώδικα Html της σελίδας.Προσέξτε ιδιαίτερα τη λέξη "bcher".
Χαρακτηριστικό είναι και το " A New Science Of Cities".


:
fritz leiber, our lady of darkness, science fiction, scifi, book, books, fiction, thibaut de castries, decastries, castries, megapolis, urbanomancy, a new science of cities, city, cities,strange,weird
,official site, mystery, occult, book review, review, rare book,
bcher, thibaut, magic, occult,
mega, polis, mancy">

4 comments:

Kostas said...

Υποτίθεται ότι κάποιος Thibaut de Castries έγραψε στα τέλη του 19ου αιώνα ένα βιβλίο με τίτλο "Megapolisomancy: A New Science of Cities". Την πληροφορία αυτή τη μαθαίνουμε στο "Our Lady of Darkness" του Fritz Leiber.

Επιπλέον, ο Π. Γιαννουλάκης έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο "Megapolisomancy: Τα μυστήρια των πόλεων" που μιλά για το ζήτημα και κάνει εκτενή αναφορά στον De Castries και στο βιβλίο του, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα σχετικά.

Πιθανόν, το συγκεκριμένο site να έχει κάποια σχέση...αλλά, βέβαια, μέχρι να αποφασίσει ο δημιουργός του να το "ενεργοποιήσει" δεν μπορούμε να ξέρουμε τίποτα... (3 χρόνια είπες, ε? Χμ...)

Kostas said...

Όσο για το "bcher" που αναφέρεις, μάλλον πρόκειται για ορθογραφικό λάθος της λέξης "bücher" που σημαίνει "βιβλία" στα γερμανικά.

Spooki said...

~Αυτες τις πρωτες πληροφοριες τις ξερω κι γω απ' το βιβλιο του Γιαννουλακη που το χω σαν Ευαγγελιο.Και το "Our Lady of Darkness" το χω και κυκλοφορει στα ελληνικα με τον τιτλο "Η Κυρά του Σκοταδιού".Επίσης ενα αλλο πολυ ενδιαφερον βιβλιαρακι ειναι "Η λεσχη της Αυτοκτονιας" του Λουις Στηβενσον.
Μαλλον θα κανω post ενα πληρη καταλογο με τα βιβλια που σχετιζονται με το Megapolisomancy.Ετσι θα ειναι καλυτερα.
~Παρεπιντοντως ο De Castries δεν αναφερεται πουθενα σαν ιστορικο προσωπο παρα μονο στο βιβλιο του Γιαννουλακη.Λες να ειναι φανταστικο προσωπο?
~Για το "bcher" δεν εχει κατι το παραξενο και απορω γιατι αναφερεται.Μαλλον ειναι αυτο που λες.
~Η σελιδα ειναι 3 με 4 χρονων.
Λοιπον το συμπερασμα μου ειναι οτι υπαρχει ενα κινημα,μια ατυπη λεσχη ας πουμε,που εχει σαν τροπο ζωης αυτα τα οποια περιγραφονται στα δυο βασικα βιβλια,δηλ στο Megapolisomancy και στο Our Lady of Darkness.Αυτη η "λεσχη" εχει απλωθει σε ολες τις Megacities του καιρου μας αλλα και σε μικροτερες πολεις.Ετσι εμφανιζονται παντου τα σημαδια της και οι οπαδοι της συντηρουν και διαδιδουν αυτη τη Αστικη μοντερνα φιλοσοφια.Τη μερα ολοι ζουν κανονικα τη ζωη τους και τη νυχτα μεταμορφωνονται σε πολιτες του Megapolisomancy και ζουν στο δικο τους συμπαν,με τα διδαγματα της Αστικης Μυθολογιας.
-Digimo-

Kostas said...

Ναι, κι εγώ σ' αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει, ότι ο De Castries είναι επινόηση του Leiber.

Όσον αφορά τον κώδικα της σελίδας και τις λέξεις που αναφέρεις, μάλλον πρόκειται για λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται στην καρτέλα meta-info ή meta-data του προγράμματος κατασκευής της ιστοσελίδας για να τη βρίσκουν σε κάποιο search σε μια μηχανή αναζήτησης.

Τώρα, σχετικά με την ύπαρξη κάποιων ομάδων που εφαρμόζουν megapolisomancy τεχνικές τις νύχτες στις πόλεις...είναι πολύ ιδιαίτερο ζήτημα...δεν το αποκλείω, αλλά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις. Νομίζω ότι η νεομυθολογία του πράγματος υπερτερεί κατά πολύ της πραγματικής του διάστασης, αλλά πάλι...δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για οτιδήποτε.

Κάνε κι αυτό το post που ανέφερες με τα σχετικά βιβλία με το θέμα.